Tuesday, November 16, 2010

Verbiage For Wedding Programs

@ The Cat & Champagne Mangiona

Small premise: to get good pizza a Roma non è sempre facile, ma da un po' di anni a questa parte ho trovato la più buona (per me) ovvero, quella de La Gatta Mangiona . A dire il vero non è l'unica, ma si colloca a pari merito con l'altro tempio della pizza (sempre imho), Sforno , ma essendo una persona molto democratica le alterno continuamente.... :-)


Detto questo, a volte capita che il vulcanico Giancarlo (patron della Gatta) decida di organizzare delle serate speciali, dedicate a chi vuole sperimentare abbinamenti inconsueti e originali, ad esempio ieri si è tenuta la serata

Pizza & Champagne




Non era la prima volta per questo connubio, ma proprio per il successo ottenuto nei precedenti inconti è stato ripetuto. La selezione di champagne era molto interessante, e anche le pizze molto particolari, alcune create proprio per questa cena, ma andiamo con ordine:

tutto è inziato con dei fritti misti (supplì pomodoro e bufala) e verdure (zucchine, carciofi e peperoni) accompagnati da una pils artigianale, giusto per prepararsi a quello che seguirà....






e s'inizia:



Croquette potatoes and cod with leek and lemon peel
Bruschetta with burrata, trout eggs, oil and black pepper
combined with
ETIENNE LEFEVRE Carte Blanche Grand Cru (Verzy, Montagne de Reims)




Pizza with potatoes blended with orange, Regina trout and chives
LILBERT SON Brut Blanc de Blancs Grand Cru (Cramer, Cote des Blancs)



Focaccia con broccoli e siciliani lardo

LONCLE Old Reserve I. Vintage (Villers Marnery, Marne)



Fleury & Rodez

'Pizza di Natale' con datterini, Anguilla affumicata, scaglie di fossa e menta
FLEURY PERE ET FILS Rosé de saignée (Courteron, Aube)



Crushed pepper stuffed with ricotta and mortadella with truffle
ERIC RODEZ Blanc de Noirs Grand Cru (Ambonnay, Montagne de Reims)



to conclude coffee parfait


As you can see it was not the great champagne house, but rather small winemakers who are no longer outsiders but According really doing "school" to prove the fact that 4 of these 5 wines are on the leadership of "99 best of house champagne "
What I appreciated most was the Lefevre perhaps also because more immediate, while a particular champagne is certainly the Loncle as has been said during the presentation, a wine "droit straight uncompromising, pungent and free-range.

As for the pizzas but the Oscar goes to the crushed pepper sauce with ricotta and mortadella with truffles (for the entire month of January will be in paper) and the least convincing was the one with the eel, a taste too strong and particular, that in many are not used to eating.

Overall a lovely evening, very friendly and cheerful, then I suggest you look at the events section and sometimes the blackboard on the site of the Cat, maybe you'll find some tasty surprise :-)

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